fredag 8 januari 2010

Aj aj i örat på lillan!

Inatt blev det i stort sett en helt sömnlös natt. Emma vakande vid midnatt just när vi skulle till att sova. Och hon är då i princip helt otröstlig. Hon tar sig över magen och gnäller. Efter bara en stund slår den höga febern till (blev då smått orolig eftersom hon inte är förkyld)
När klockan är strax efter 04:00 så lyckas hon somna till på min mage för att en halvtimme senare vakna och ojja sig. Så höll det på till klockan 09 då vi steg upp för dagen.
Ringde vc och vi fick en tid på en gång hos deras jour doktor. Väl där så fann han snabbt vad felet var, hon hade fått öroninflammation!
Inte så konstigt att hon sovit så dåligt inatt mao...
Jag blev förvånad att det var öroninflammation hon hade. Hade ju stirrat mig blind på att hon tog sig om magen. Men han sa att barn oftast centrerar all smärta till magen även fast det inte är där som dom egentligen har ont.'

Men nu har hon iaf fått penicellin. Kåvepenin dessutom som är beskare än s***n. Kommer att bli tufft att få i henne detta 3 ggr/dygn. Hon kräktes nog upp minst halva av den första dosen. Och jag förstår henne för det smakar rävgift! Det går inte ens att blanda ut med något eftersom smaken är så dominant och tar överhanden om allt.
Och sen så har jag dåliga erfarenheter av Kåvepenin vid öroninflammation när Elias hade det. Det slutade alltid att han fick ta någon annan penicillinkur efteråt eftersom infammationen kom tillbaka lika fort som han slutat äta den. Tydligen så biter den bara på drygt 80% av alla bakterier som orsakar öroninflammation. Och tar då endast bort symtomen, inte själva infammationen.

Nu blir det soffläge medans Emma sover. Hoppas på en låååång lur!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Stackars lilla!
Hoppas pencilinet gör sitt iaf

Len sa...

Krya på dig Emma önskar vi på Rödäng!