söndag 28 november 2010

Smarriga chokladtryfflar

Belgisk chokladtryffel (ca 40 st)

2 dl vispgrädde
50 gr smör
300 gr mörk choklad
0,5 dl florsocker
Ev: smaksättning med Calvados, Baileys, Kaffelikör eller Whisky

Dekoration:
Kakaopulver
50 g mörk choklad

1. Värm försiktigt upp vispgrädde och smör till kokpunkten.

2. Dela chokladen i små bitar och tillsätt denna. Rör till dess att chokladen har smält.

3. Blanda i övriga ingredienser.

4. Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.

5. Forma till runda kulor.

6. Välj mellan att rulla kulorna direkt i kakao eller att smälta mörk choklad och rulla kulorna i. Sikta gärna över lite kakao som dekoration även om du rullat i mörk choklad. Förvara svalt.

Tänk på att tryffel är godast vid en temperatur på ca 15 grader. Ta därför ut tryfflarna ur kylen i god tid före servering. Då smakar de bäst!

1 kommentar:

Len sa...

Tack! Ska jag definitivt prova att göra nån kväll!