fredag 7 januari 2011

Vitchokladtårta med varma hallon


Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Glasyr
150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde

Dekoration
Florsocker
Varma hallon

Gör så här

1. Tårta
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen.

3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

4. Vispa ägg och socker poröst.

5. Rör i choklad och mjöl.

6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

8. Låt kallna och ställ in i kylen.

9. Glasyr
Hacka chokladen.

10. Koka upp grädden.

11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.

12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.

13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.

14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.


Den var riktigt god men rätt maffig. En liten bit och man blir riktigt nöjd!



Inga kommentarer: